Engineer C, E&I

Solliciteer nu

Engineer C, E&I

Standard Fasel is op zoek naar jou!

Full-time · Standard Fasel B.V.

Wie zijn wij?

Standard Fasel is dé specialist op het gebied van industriële ketel- en brandertechniek en van daaruit bieden we oplossingen in de energietransitie waar bedrijven/organisaties mee hebben te maken. 

Wij doen dit met ca. 70 betrokken medewerkers voornamelijk in Nederland en België vanuit onze vestigingen in Utrecht, Rhoon, Veendam en Hamont-Achel (B). 

Daarnaast zijn wij internationaal actief vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht. Wij opereren in diverse vakgebieden en onze klantenkring is ontzettend divers, waarbij een klantgerichte oplossing onze drijfveer is. 

Jouw werk

Als engineer C, E & I bij Standard Fasel heb je de uitdagende taak om bij te dragen aan onze technologisch interessante stoom- en heetwater ketel projecten bij de meest uiteenlopende klanten.

Binnen de functie ben je verantwoordelijk voor de techniek en uitvoering in jouw vakgebied. De projecten waarvoor je werkt variëren van kleinere opdrachten tot projecten van enkele miljoenen.

Je takenpakket bij Standard Fasel is afwisselend. In de aanbiedingsfase van projecten zorg jij voor de juiste technische informatie op het gebied van Control, Electrical en Instrumentation, zodat je collega’s van Sales een goede offerte kunnen uitwerken. In de verkoopfase van projecten, kun jij zelf vereenvoudigde P&ID ’s tekenen.

Soms werk je vanuit een bestaande specificaties, maar in veel voorkomende gevallen bespreek je deze zelf de met de opdrachtgever. Aansluitend werk je P&ID’s, Controls, Elektrische & Instrumentatie pakketten en DCS/PLC functionele schema’s uit.

Jij bent verantwoordelijk voor het specificeren van instrumentatie, regelkleppen, elektrotechnische componenten, bekabeling, verlichting, MCC, BMS, brander installaties en DCS systemen en het daarmee samenhangende engineering pakket. Je bent verantwoordelijk voor de juiste begeleiding van leveranciers van onder andere instrumentatie en componenten inclusief paneelbouwers. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor de technische beoordeling van de offerte en de daarbij horende documentatie van de onder leveranciers. Tenslotte kan het ook voorkomen dat je gevraagd wordt om te assisteren bij het testen van onze geleverde installatie op locatie. Kortom; je bent het technisch geweten zowel tijdens het offerte-traject als tijdens de daadwerkelijke uitvoerings- en montage-fase. Je krijgt dan ook een hoge mate van vrijheid om bij te dragen aan ons innovatief ondernemerschap en onze ambitie om zo duurzaam mogelijke installaties te bouwen. 

Wat bied jij?

• Je beschikt over HBO werk en denk niveau aangevuld met vakgerichte opleidingen.

• Je hebt kennis van meet- en regeltechniek, een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

• Voldoende kennis van MS Office en Autocad.

• Kennis van proces (petrochemische-) techniek of brander installaties is een absolute pré.

• Je bent minimaal in het bezit van VCA(vol), rijbewijs B, NEN 3140 is een pré.

• Goede communicatieve vaardigheden, commercieel inzicht, een creatieve geest en een gezonde dosis eigenwijsheid zijn voor een engineer van belang om in deze functie goed uit de voeten te kunnen.

Wij bieden

Standard Fasel is een flexibel, ambitieus en groeiend bedrijf. Je begeeft je in een bijzonder en afwisselend werkveld. De werksfeer met circa 70 betrokken medewerkers is open, informeel en collegiaal, hoofdkantoor te Utrecht.


Spreekt deze vacature je aan?

Reageer dan direct via hr@standardfasel.nl en voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacco Smit (Manager Engineering) of met onze HRM medewerkers via 030-2449211.

Mocht je momenteel niet aan al het gevraagde kunnen voldoen, maar ben je wel bereidt om je verder te ontwikkelen? Dan gaan we toch graag met je in gesprek!